EFOP-2.2.3-17-2017-00007

A Mérföldkő Egyesület rehabilitációs otthonának korszerűsítése

A kedvezményezett neve: Mérföldkő Egyesület

A projekt címe: A Mérföldkő Egyesület rehabilitációs otthonának korszerűsítése

A projekt azonosítószáma: EFOP-2.2.3-17-2017-00007

Támogatás összege:   44 459 259- Ft

A támogatás mértéke: 100%

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2020. szeptember 28.

A projekt tartalmának bemutatása:

Jelen támogatási kérelem keretén belül a Mérföldkő Egyesület tulajdonában lévő, Kovácsszénáján található, 22 fő befogadására alkalmas, kémiai és viselkedéses addikciók kezelésével foglalkozó rehabilitációs otthonunk korszerűsítését tervezzük a magasabb színvonalú rehabilitációs szolgáltatásokhoz való hozzáférés, a rászoruló személyek életminőségének és az ellátás feltételeinek javítása érdekében, ezáltal elősegítve a szenvedélybetegek sikeres reintegrációját.

A rehabilitációs otthon meglévő épülete a korábbi 16-ról 22-re emelt férőhely számhoz mérten szűkössé vált, a szakmai feladatok ellátásához beosztása immár nem megfelelő. A jelenlegi, lakhatási, étkezési és terápiás célokat is szolgáló épület mellett ezért jelen támogatási kérelemben egy különálló új épület építését tervezzük, amelyben közösségi tér, raktár, iroda, vizesblokk és gépésztér kerülne kialakításra. A régi épületből átköltöztethető tevékenységeknek köszönhetően így az eredeti épületben a 22 fő lakhatási és étkezési funkciói maradnának csupán, elegendő térrel.

Az építéshez kapcsolódóan bútorok (székek, asztalok, polcok, vetítővászon) és szakmai szempontból indokolt munkaterápiás célú kerti kisgépek és eszközök beszerzését tervezzük.

A projekt során a beruházáson túl célunk a rehabilitációs otthonban dolgozók számára a szervezetfejlesztés előmozdítását segítő szakmai találkozókon keresztül magasabb szintű munkavégzés feltételeinek biztosítása, szakmai támogatás nyújtása.

Képek az építkezésről